… Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ
Ο καρπός μακαντέμια είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα, και ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Ιδιότητες (ειδικά σελήνιο). Η σύνθεση του καρπού macadamia ανά 100 g: * Νερό – 1.4 g * Βιταμίνη Β1 (θειαμίνη) – 1,2 mg βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη) – 0,16 mg * Η νιασίνη (βιταμίνη Β3 ή βιταμίνη RR) – 2,5 mg βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ) – 0,76 mg * Βιταμίνη B6 (Πυριδοξίνη) – 0,28 mg * Φολικό οξύ (βιταμίνη Β9) – 11 mcg βιταμίνης C (ασκορβικό οξύ) – 1,2 mg Βιταμίνη Ε (τοκοφερόλη) – 0.54 mg θρεπτικά συστατικά σε Macadamia: * Κάλιο – 368 mg * Ασβέστιο – 85 mg * Μαγνήσιο – 130 mg * Νάτριο – 5 mg * Φώσφορος – 188 mg των ιχνοστοιχείων σε Macadamia: Iron * – 3,7 mg * Μαγγάνιο – 4.13 mg * Χαλκός – 0.76 mg * Σελήνιο – 3.6 mcg * Ψευδάργυρος- 1,3 mg
ιατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 3105kj/754kcal – Λίπη: 76g εκ των οποίων κορεσμένα: 10g – Υδατάνθρακες: 5g εκ των οποίων σάκχαρα: 4,60g – Φ.Ίνες: 9g – Πρωτεΐνες: 8g – Αλάτι: 0,008g