Τα φασόλια “παππούδα”, είναι ποικιλία μοναδική, και καλλιεργείται σήμερα σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδος όπως ο Δομοκός. Το μικρό μέγεθος, το εξαιρετικό χρώμα, η ασύγκριτη γεύση του, είχε αναδείξει τη συγκεκριμένη ποικιλία μη – αναρριχώμενου φασολιού σε ένα προϊόν ξεχωριστό.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 1190kj/283kcal – Λίπη: 1,6g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,30g – Υδατάνθρακες: 34,7g εκ των οποίων σάκχαρα: 1,80g – Φ.Ίνες: 23,2g – Πρωτεΐνες: 20,9g – Αλάτι: 0,010g