Σιμιγδάλι λευκό
Διατροφικά στοιχεία | ανά 100g |
---|---|
Ενέργεια | 1575 kJ / 371 kcal |
Λιπαρά | 1,5g |
Κορεσμένα | 0,4g |
Υδατάνθρακες | 76,0g |
Σάκχαρα | 3,3g |
Εδώδιμες ίνες | 2,5g |
Πρωτεΐνες | 12,2g |
Αλάτι | 0,26g |
2.24€ Original price was: 2.24€.1.79€Η τρέχουσα τιμή είναι: 1.79€.
Το σιμιγδάλι που παράγεται από την άλεση του σκληρού σιταριού έχει χρώμα κίτρινο, λόγω της ύπαρξης φυσικών χρωστικών (καροτενοειδών).
Χρησιμοποιείται για την παραγωγή με χαμηλή υγρασία, δηλαδή ξηρών προϊόντων π.χ. ζυμαρικών, κουσκούς. Το κουσκούς παρασκευάζεται με την ανάμειξη σιμιγδαλιού και κίτρινου αλεύρου από σκληρό σιτάρι, σε αναλογία 2 προς 1. Όταν το σιμιγδάλι έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα, τότε έχει χρησιμοποιηθεί, εκτός από σκληρό σιτάρι και μαλακό σιτάρι.
Ένα γνωστό γλυκό που παρασκευάζεται με το σιμιγδάλι είναι ο χαλβάς στον οποίο προσθέτουμε βούτυρο και αμύγδαλα.
Στην αγορά της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιούνται δύο είδη σιμιγδαλιού, το ψιλό και το χονδρό.
Η κάθε μορφή προορίζεται για διαφορετικά παρασκευάσματα, π.χ. το ψιλό για κρέμες, το χονδρό για χαλβά. Το Σιμιγδάλι ψιλό χρησιμοποιείται για την παρασκευή προϊόντων όπως το ραβανί, οι κρέμες, το γαλακτομπούρεκο, σπιτικά ζυμαρικά, μελομακάρονα, και ψωμί σιμιγδαλένιο.
Το Σιμιγδάλι χονδρό χρησιμοποιείται για την παρασκευή χαλβά, καρυδόπιτας, σάμαλι, τραχανά και ραβανί.
4996 σε απόθεμα
Διατροφικά στοιχεία | ανά 100g |
---|---|
Ενέργεια | 1575 kJ / 371 kcal |
Λιπαρά | 1,5g |
Κορεσμένα | 0,4g |
Υδατάνθρακες | 76,0g |
Σάκχαρα | 3,3g |
Εδώδιμες ίνες | 2,5g |
Πρωτεΐνες | 12,2g |
Αλάτι | 0,26g |
Βάρος | 520 kg |
---|---|
Χαρακτηριστικά | , |
Brand |
ΒΙΟΑΓΡΟΣ |
hot |
HOT OFFER ,ΠΤΩΣΗ ΤΙΜΗΣ |
Ποσότητα |
500 ΓΡ |
Χώρα προέλευσης |
ΕΛΛΑΔΑ |
Δεν έχετε λογαριασμό;
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ