Βιολογικό Κρίταμο από το αγρόκτημα Biosamos στο Καρλόβασι της Σάμου. Η μοναδική νοστιμιά του θα σας συναρπάσει!
Το κρίταμο ή κρίθαμο πήρε το όνομά του από τους αρχαίους ‘Έλληνες οι οποίοι, θέλοντας να δείξουν την ομοιότητα που έχουν οι σπόροι του φυτού με το κριθάρι, το ονόμασαν «κρίθμον». Ακόμη και σήμερα, όπως και στην αρχαία Ελληνική κουζίνα, το Κρίταμο σερβίρεται στις παραθαλάσσιες περιοχές, συνήθως με το όνομα «αρμύρα».
Με πλούσια αρωματική και αλατισμένη γεύση, το Κρίταμο σερβίρεται παραδοσιακά με ελαιόλαδο και λεμόνι. Θεωρείται ο ιδανικός μεζές για το ούζο και το τσίπουρο, χαρίζει ιδιαίτερη νοστιμιά στην χωριάτικη, την πατατοσαλάτα και την ομελέτα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ως βάση για την παρασκευή διαφόρων εδεσμάτων.
Συνοδεύει αλοιφές, όπως σκορδαλιά ή ταραμοσαλάτα, ενώ δένει καταπληκτικά με το τζατζίκι. Ένας πιο περίτεχνος τρόπος να το απολαύσετε είναι αν ανακατέψετε το κρίταμο με βρασμένο ρύζι και ρεβίθια, φακές ή φασόλια, γαρνίρετε με μαριναρισμένο γαύρο και σερβίρετε ως κρύα σαλάτα.
Συστατικά: κρίταμο*, νερό, ξύδι* από κρασί μοσχάτο, αλάτι, σκόρδο*. *Βιολογικής Γεωργίας