Βοηθούν στη λειτουργία της καρδιάς
Τα φασόλια είναι ένας καλός «σύμμαχος» της υγιούς καρδιάς. Χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε διαλυτές φυτικές ίνες, μπορούν να μειώσουν σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, που επιβαρύνουν τη λειτουργία της καρδιάς.
Αν πάλι προτιμάτε την κονσέρβα φασολιών, φροντίστε να απαλλαχτείτε από το νάτριο που περιέχουν, ξεπλένοντάς τα στο νερό (έτσι χάνουν περισσότερο από το 40% της ποσότητας νατρίου).
Χαμηλά σε λιπαρά
Τα περισσότερα φασόλια είναι χαμηλά σε λιπαρά (2% με 3%), ενώ δεν περιέχουν καθόλου χοληστερόλη, εκτός κι αν είναι επεξεργασμένα ή εμπλουτισμένα με άλλα συστατικά, όπως το λαρδί. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ελέγχουμε και τις ετικέτες της συσκευασίας τους για να γνωρίζουμε και τα επιπλέον συστατικά που περιέχουν, ιδίως όταν προμηθευόμαστε τις έτοιμες κονσέρβες φασολιών.
Πλούσια σε πρωτεΐνες
Οι διαιτολόγοι προτρέπουν συνεχώς να καταναλώνουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες φυτικών πρωτεϊνών. Περίπου μισή κούπα από φασόλια, προσφέρει στον οργανισμό μας 7 γρμ. πρωτεϊνών, την ίδια δηλαδή ποσότητα που παίρνουμε από 30 γρμ. κοτόπουλου, ψαριού ή κρέατος.Οι χορτοφάγοι και όσοι δεν συμπαθούν τα κρεατικά ή τα ψάρια ή και όσοι νηστεύουν, μπορούν να επιλέγουν τα φασόλια ως μια καλή εναλλακτική πρόταση, ώστε να προσλαμβάνει ο οργανισμός τις αναγκαίες φυτικές ίνες.
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια: 1437 kj / 344 kcal
Λίπη: 1,3g
-εκ των οποίων κορεσμένα: 0,3g
Υδατάνθρακες: 63,0g
-εκ των οποίων σάκχαρα: 5,6g
Ίνες: 8,0g
Πρωτεΐνες: 22,0g
Αλάτι: 2,0g
Συστατικά: Φασόλια* μέτρια Γρεβενών 100%.
*= Βιολογικό προϊόν.