ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ
Υλικά για 4-6 μερίδες:
- 250 γραμμάρια έγχρωμοι γίγαντες-ΟΛΑ ΒΙΟ
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 μεγάλη φλάσκα μελιτζάνα
- 2 πράσινες πιπεριές
- 4 ντομάτες
- 2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα
- 300 γραμμάρια συνολικά)
- 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
- 1 κουταλιά του γλυκού βασιλικός
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Κόβετε τη μελιτζάνα σε μικρούς κύβους. Βγάζετε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Κόβετε τις ντομάτες στη μέση και κάθε μισό σε τέταρτα και τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες. Σε μία κατσαρόλα, σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, τις πιπεριές, τη μελιτζάνα και τα λουκάνικα. Αφήνετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και προσθέτετε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό, τους βρασμένους γίγαντες, το βασιλικό και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Αδειάζετε το φαγητό σε ένα ταψί, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά ακόμη.
Διατροφική Δήλωση ανά 100g | Ενέργεια: 1402kJ/340kcal – Λιπαρά: 1,05g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,3g – Υδατάνθρακες: 41g εκ των οποίων σάκχαρα: 2,0g – Εδώδιμες ίνες: 18g – Πρωτεΐνες: 24g – Αλάτι: 0,02g |