Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες βιταμίνης Κ από τις τροφές.
Η βιταμίνη Κ διακρίνεται σε Κ1, η οποία βρίσκεται στα πράσινα λαχανικά και Κ2, η οποία παράγεται από βακτήρια.
Η Κ1 περνάει κατευθείαν από το συκώτι και βοηθά στη φυσιολογική πήξη του αίματος. Προστατεύει επίσης τα αιμοφόρα αγγεία από την ασβεστοποίηση και τα οστά να διατηρήσουν ασβέστιο. Η Κ2 βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο έντερο αλλά δεν απορροφάται. Υπάρχει στα φαγητά που έχουν υποστεί ζύμωση, ειδικά σε τυριά.
Οι περισσότεροι άνθρωποι αντλούν αρκετή βιταμίνη Κ από τη διατροφή τους για την επαρκή πήξη του αίματος αλλά όχι αρκετή για να προστατευθούν από τα ακόλουθα προβλήματα υγείας:
![](https://imgonmed.bbend.net/img/1260/945/75/2021/05/17/1643647138698-772358394-isxaimiki-stefaniaia.jpg?t=99mbBEnEa2vIALozbhuvhA)
Photo 1/5
Αγγειακή ασβεστοποίηση, καρδιαγγειακές παθήσεις και κιρσούς.
ΠΗΓΗ ONMED