Διατροφικά στοιχεία | ανά 100g |
---|---|
Ενέργεια | 2777,8kj/663,3kcal |
Λίπη | Πρωτεϊνεςg |
Κορεσμένα | 5,6γρ. |
Υδατάνθρακες | Φ. ίνεςg |
Σάκχαρα | 21,1γρ. |
Υδατάνθρακες 6,4γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα | 6,40gr |
Λίπη 65γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα | 53,40gr |
Αλάτι | 0γρ. |
4. Μειώνει τον κίνδυνο αναιμίας
Η ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να αποτελέσει πηγή αναιμίας. Ένα φλιτζάνι γάλα καρύδας τη μέρα, παρέχει σχεδόν το ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σιδήρου.
5. Βοηθά στη χαλάρωση των μυών και των νεύρων
Το γάλα καρύδας είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, απαραίτητη για την ανακούφιση του πόνου των μυών, καθώς και για τη μείωση της υπερευαισθησίας του κεντρικού νευρικού συστήματος.
6. Βοηθά στη διατήρηση του βάρους
Η καρύδα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και είναι απαραίτητο συστατικό διατροφής για όσους θέλουν να διατηρήσουν το βάρος τους στα επίπεδα που επιθυμούν. Το κορεσμένο λίπος που περιέχεται στο γάλα καρύδας αποτελείται βοηθά τον οργανισμό να μεταβολίζεται αμέσως και να μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια.
7. Βοηθά στη μείωση των φλεγμονών των αρθρώσεων
Η καρύδα και το γάλα αυτής, περιέχουν σελήνιο, που είναι ένα καλό αντιοξειδωτικό. Ελέγχει τα επίπεδα των ελεύθερων ριζών στο σώμα, και έτσι βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.
8. Συμβάλλει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης
Τα υψηλά επίπεδα καλίου που περιέχει, έχουν εξαιρετική ευεργετική επίδραση στην υψηλή αρτηριακή πίεση.