ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ
Υλικά για 3 πιάτα
- 1 φλ. τραχανά γλυκό ΟΛΑ ΒΙΟ
- 2 φλ. νερό
- 2-3 φλ. γάλα φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο μισό μισό με νερό
- 1 πρέζα αλάτι Μεσολογγιου
- ½ -1 κ.τ.σ. βούτυρο φρέσκο
- 1 φλ. τυρί φέτα τριμμένη
Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχχνουμε στην κατσαρόλα τον τραχανά, προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να χυλώσει καλά. Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε τον τραχανά να βράσει λίγο ακόμη. Ρίχνουμε το βούτυρο, τη φέτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Συστατικά | αλεύρι από σκληρό σιτάρι ολικής αλέσεως, αγελαδινό γάλα, αλάτι ,νερό. |
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. | Ενέργεια: 1594KJ/398Kcal – Λίπη: 11,5g εκ των οποίων κορεσμένα: 3,4g – Υδατάνθρακες: 58,2,0g εκ των οποίων σάκχαρα: 1,8g – Φ. Ίνες 1.2g – Πρωτεΐνες: 16,3g – Αλάτι: 0.20g |