Στριφτό λευκό με σάλτσα πιπεριάς
Υλικά
- 500γρ στριφτό λευκό PASTA MANIA
- 4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο,
- 4 ώριμες ντομάτες,
- 1 καυτερή πιπεριά,
- 3 σκελίδες σκόρδο,
- 1 μεγάλο κρεμμύδι,
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο,
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
- 3 κουταλιές ξύδι,
- Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή:
Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα τεμαχίζουμε και τα αλέθουμε στο μίξερ, ώστε να γίνουν πουρές. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε λάδι σε ένα βαθύ και ρίχνουμε το μείγμα που έχει γίνει σαν πουρές. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε λίγο, ώστε να πήξει η σάλτσα και την αποσύρουμε από τη φωτιά. Ωστόσο, βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό με 3 κουταλιές λάδι. Τις σουρώνουμε, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Προετοιμασία | Χρόνος βρασμού: 8-9 λεπτά. |
Μπορεί να περιέχει | σινάπι και σόγια. |
Να φυλάσσεται | σε δροσερό και ξηρό μέρος μακριά από τη θερμότητα και το ηλιακό φως. |
Συστατικά | Σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι*, νερό. (*= Προϊόν βιολογικής γεωργίας). |
Διατροφική Δήλωση ανά 100g | Ενέργεια: 1499kJ/354kcal – Λιπαρά: 1,3g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,2g – Υδατάνθρακες: 72g εκ των οποίων σάκχαρα: 2,3g – Φ. Ίνες: 2,9g – Πρωτεΐνες: 12g – Αλάτι: 0,02g |