Διατροφικά στοιχεία | ανά 100g |
---|---|
Ενέργεια | 2126 kJ / 508 kcal |
Λιπαρά | 36.2g |
Κορεσμένα | 2.0g |
Υδατάνθρακες | 28.1g |
Σάκχαρα | 6.8g |
Εδώδιμες ίνες | 12.2g |
Πρωτεΐνες | 26.1g |
Αλάτι | 0.032g |
4.24€ Original price was: 4.24€.3.39€Η τρέχουσα τιμή είναι: 3.39€.
Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό sinapis alba. Είναι γνωστό επίσης και ως Λαψάνα ή Βρούβα. Χρησιμοποιούνται οι σπόροι (από τους οποίους γίνεται η μουστάρδα) και τα φρέσκα φύλλα του.
Το σινάπι είναι γνωστό από την εποχή του Ιπποκράτη. Στο Μεσαίωνα το χρησιμοποιούσαν σαν συντηρητικό των τροφών, γιατί σταματά τη δράση των βακτηριδίων. Στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη το χρησιμοποιούσαν για να αρωματίσουν ψάρια και κρέας. Στην κουζίνα χρησιμοποιείται το άσπρο και το άγριο, ενώ στη φαρμακοποιία το μαύρο.
Το σινάπι έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και εκτός από τη γνωστή μουστάρδα χρησιμοποιείται ως αφέψημα, ζωμός, αλεύρι, λάδι (σιναπόλαδο), έγχυμα, κατάπλασμα κ.ά. Το άσπρο σινάπι έχει διεγερτική επίδραση σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού και δίνει μια αίσθηση ευεξίας. Καλό είναι οι υπερτασικοί όμως να το αποφεύγουν. Για περιόδους «παγωνιάς» κάποιοι πρακτικοί συμβουλεύουν τη χρήση μέσα στις κάλτσες μιας πρέζας από σκόνη σιναπιού για να δημιουργηθεί υπεραιμία. Το σινάπι περιέχεται επίσης σε μερικά φαρμακευτικά παρασκευάσματα, όπως αλοιφές και τσιρότα. Ο σιναπόσπορος χρησιμοποιείται σε καρυκεύματα καπνιστού κρέατος, κυνηγιού, ενώ εμπλουτίζει τη γεύση ξιδάτων αγγουριών, λάχανων, πράσινης ρέγγας και φιλέτου βοδινού.
4968 σε απόθεμα
Διατροφικά στοιχεία | ανά 100g |
---|---|
Ενέργεια | 2126 kJ / 508 kcal |
Λιπαρά | 36.2g |
Κορεσμένα | 2.0g |
Υδατάνθρακες | 28.1g |
Σάκχαρα | 6.8g |
Εδώδιμες ίνες | 12.2g |
Πρωτεΐνες | 26.1g |
Αλάτι | 0.032g |
Δεν έχετε λογαριασμό;
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ