Το λευκό σκόρδο ακόμα και σε μορφή χαπιών αναδίδει μία δυνατή μυρωδιά που διαπερνάει το δέρμα και προκαλεί δυσάρεστη οσμή στο σώμα και στην αναπνοή. Το μαύρο σκόρδο δεν έχει τη δυνατή μυρωδιά του σκόρδου και μπορεί να καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες χωρίς τις οσφρητικές παρενέργειες.
Συστατικά Σκόρδο μαύρο 100%
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 259,80kcal – Πρωτεϊνες: 18γρ. – Φ.Ίνες: 16γρ. – Υδατάνθρακες: 45,50γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα: g – Λίπη: 0,20γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα: 0gr Sodium:7,10mg
ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΠΟ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΕΛΥΦΩΤΟ
Υλικά:
400gr ρύζι αρμπόριο ΟΛΑ ΒΙΟ ή κριθαράκι
200gr φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
50gr σπόροι κάνναβης αποφλοιωμένοι ΟΛΑ ΒΙΟ
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο μαύρο ΟΛΑ ΒΙΟ
1 – 1,3 λίτρα ζωμό λαχανικών
25gr βούτυρο από φυστίκι κελυφωτο (αιγίνης) ΟΛΑ ΒΙΟ
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
25g τυρί γνήσιας παρμεζάνας
Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι Μεσολογγίου & λίγο πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθόλη τη διάρκεια συνταγής. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Τα αποσύρουμε απ’ το τηγάνι και τα κρατάμε σ’ ένα σκεύος, για να τα χρησιμοποιήσουμε στο τελείωμα του ριζότο.
Ζεσταίνουμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς πριν προσθέσουμε τον ζωμό. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύουμε διαρκώς και αφήνουμε να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξανά προσθέσουμε ζωμό. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση, ώστε να καλύψει σχεδόν όλο το ρύζι.
Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι ναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια το μαύρο σκόρδο τους σπόρους κάνναβης και συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι να εξασφαλίσει το κατάλληλο χύλωμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, την παρμεζάνα και το βούτυρο φυστίκι κελυφωτό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ριζότο για 2-3 λεπτά.