| Διατροφικά στοιχεία | ανά 100g |
|---|---|
| Ενέργεια | 188kj/ 45kcal |
| Λίπη | 2,9g |
| Κορεσμένα | 0,5g |
| Υδατάνθρακες | 0,9g |
| Σάκχαρα | 0,8g |
| Πρωτεΐνες | 3,6g |
| Αλάτι | 0,1g |
Αν και φυτικής προέλευσης, η σόγια μπορεί να συναγωνισθεί εφάμιλλα τις ζωικές τροφές, όσον αφορά την υψηλή βιολογικής αξίας πρωτεΐνη τους. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί γύρω από τη σόγια, μιας και φαίνεται πως η κατανάλωσή της σχετίζεται με διάφορες θετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία. Έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, δείχνουν πως, μεταξύ άλλων, η κατανάλωση σόγιας μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα και την απέκκριση ουρίας & κρεατινίνης σε μη ινσουλινοεξαρτώμενους διαβητικούς.
Είναι 100% φυτικό Χωρίς: γλουτένη, λακτόζη, χοληστερόλη και πρόσθετη ζάχαρη.Από την φύση του χωρίς πρωτεΐνη γάλακτος περιέχει ανεκτή – εύπεπτη, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη λαχανικών με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.



