. |
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ
Υλικά σάλτσας για 500 γρ. ζυμαρικών:
- 350 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη κ κομματιασμένη
- 1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
- 100γρ αποφλοιωμένοι σπόροι κάνναβης ΟΛΑ ΒΙΟ
- 2 κ.σ. διατροφική μαγιά ENGEVITA
- 200 ml κρέμα σόγιας
- 5 κ.σ. γάλα αμυγδάλου ECOMIL
- 4 +1 κ.σ. ελαιόλαδο
- από 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο κ καπνιστή πάπρικα
- αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε την κολοκύθα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τους σπόρους κάνναβης.
Τα περιχύνουμε με μια κουταλιά λάδι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στους 180C ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο κι αφού κρυώσουν τα βάζουμε σε μπλέντερ κ τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κ πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν θέλετε τη σάλτσα σας πιο υδαρή, προσθέστε κι άλλο γάλα. Στο μεταξύ βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα αμέσως. Ανακατεύουμε καλά κ σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!
Συστατικά | Σιμιγδάλι σκληρού σίτου* Αλευρι κινοα* 7% |
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. | Ενέργεια: 1516kj/358kcal – Λίπη: 1,5g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,3g – Υδατάνθρακες: 73,8g εκ των οποίων σάκχαρα: 3,9g – Φ. Ίνες: 2,8g – Πρωτεΐνες: 10,8g – Αλάτι: 0,08g |