Τα οφέλη του πορτοκαλιού είναι τα εξής:
Η πιο δημοφιλής ευεργετική του ιδιότητα είναι ότι αποτελεί μια πλούσια πηγή βιταμίνης C που συμβάλλει στη θωράκιση του ανοσοποιητικού μας.
Άλλο ένα προτέρημα του είναι ότι βοηθά στην καταπολέμηση του άσθματος και της ίωσης οπότε αποτελεί την ιδανική επιλογή φρούτου για την περίοδο που είμαστε κρυωμένοι για να πετύχουμε πιο γρήγορη ανάρρωση.
Ακόμη περιέχει αρκετό κάλιο που μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, δρα κατά της αρτηριακής πίεσης βοηθώντας στην καταπολέμηση της υπέρτασης, ενώ ταυτόχρονα είναι σημαντικό για τον εγκέφαλο μας γιατί ενισχύει τις ικανότητες της μνήμης και της μάθησης.
Έπειτα, έχει ασβέστιο που βοηθά τον σκελετό και τα δόντια μας να αναπτυχθούν σωστά και να παραμείνουν γερά
Επιπλέον, αποτελεί ένα φρούτο με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και σχετικά λίγες θερμίδες, παρά την υψηλή περιεκτικότητα του σε σάκχαρα. Έτσι και απολαμβάνουμε τη γλύκα του και δεν επιβαρυνόμαστε με περιττές θερμίδες.
Άλλη μια σημαντική του ιδιότητα είναι ότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος ενώ παράλληλα μειώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα
Ας μη ξεχνάμε επίσης ότι διάφορες αντιοξειδωτικές ουσίες στο πορτοκάλι μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του στόματος, του λάρυγγα και του στομάχου έως και 50%.
Απολαύστε το κάθε ώρα της ημέρας σκέτο, με γιαούρτι ή μούσλι.
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια: 1200kj / 287kcal
Λίπη: 0,08g
-εκ των οποίων κορεσμένα: 0,0g
Υδατάνθρακες: 69,0g
-εκ των οποίων σάκχαρα: 66,0g
Φυτικές ίνες: 2,0g
Πρωτεΐνες: 0,46g
Αλάτι: <0,01g
Συστατικά: Πορτοκάλι , συμπυκνωμένος χυμός μήλου.