Η συγκεκριμένη αναρριχώμενη ορχιδέα είναι, όπως και οι άλλες του είδους της, πολυετές φυτό, στο οποίο ο καρπός αναπτύσσεται περίπου 5 χρόνια μετά την ανθοφορία. Τα «φασόλια» της βανίλιας, λίγο πριν την ωρίμανσή τους (τότε αποκτούν και το μαύρο τους χρώμα), απελευθερώνουν τη βανιλλίνη, η οποία είναι και η κύρια ένωση της βανίλιας.
Μια σειρά από σωματικά και ψυχολογικά οφέλη αποδίδονται στη βανίλια εδώ και αιώνες. Στην αρωματοθεραπεία, η βανίλια θεωρείται ότι βελτιώνει τη διάθεση και προτιμάται όταν κανείς θέλει να τονωθεί ενεργειακά.Όπως εμπειρικά όλοι γνωρίζουμε, η βανίλια είναι επίσης από τις πιοχαλαρωτικές και ευχάριστες οσμές,κάτι που έχει αποδειχτεί και από αμερικανική έρευνα που έγινε προ δεκαπενταετίας.
Επίσης, η βανίλια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β(νιασίνη, ριβοφλαβίνη, πυριδοξίνη) και σε μαγνήσιο, τα οποία βελτιώνουν την πνευματική διαύγεια και μνήμη.Τέλος, το αυξημένο περιεχόμενο της βανίλιας σε μαγγάνιο και χαλκόσυμβάλλει στην ανάπτυξη και διατήρηση της υγείας των οστών και των μυών, καθώς επίσης και ενισχύει την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού.
Τρόπος Χρήσης: Στη ζαχαροπλαστική, σε φρουτοχυμούς, σάλτσες κ.α.
Συστατικά: Εκχύλισμα βανίλιας* 44%, σπόροι βανίλιας* 3%, ζάχαρη*, ινουλίνη*, ταπιόκα*, αλκοόλη* (από πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια), ξανθάνη*, αλεύρι* γκουάρ.
*= Βιολογικό συστατικό
-Μη γενετικά τροποποιημένο προϊόν
-χωρίς συντηρητικά
-Μπορεί να θερμανθεί
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια: 914 kj / 218 kcal
Λίπη: 0,0g
-εκ των οποίων κορεσμένα: 0,0g
Υδατάνθρακες: 46,0g
-εκ των οποίων σάκχαρα: 43,0g
Φυτικές ίνες: 6,0g
Πρωτεΐνες: 0,0g
Αλάτι: 0,05g