Μπισκότα μήλου με νιφάδες βρώμης
Υλικά
⦁ 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης χονδρές ΟΛΑ ΒΙΟ
⦁ 1/2 φλ πουρές μήλου
⦁ 100 γρ χουρμάδες αποξηραμένοι ΟΛΑ ΒΙΟ
⦁ 1 1/2 φλ. αλεύρι τ.550 ΟΛΑ ΒΙΟ
⦁ 1 μέτριο μήλο, τριμμένο
⦁ 2 κ.σ. νερό
⦁ 1 κγ κανέλα κευλάνης ΟΛΑ ΒΙΟ
⦁ 1/2 κγ τζίντζερ ΟΛΑ ΒΙΟ
⦁ ζάχαρη καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάζω τους χουρμάδες σε ένα μπολ με νερό για 15-30 λεπτά. Στην συνέχεια τους πολτοποιώ στο μπλέντερ μαζί με 2 κσ νερό (από αυτό στο οποίο τους είχα βάλει να μουλιάσουν.) Προσθέτω στον πουρέ μήλου, το τριμμένο μήλο και τους πολτοποιημένους χουρμάδες. Σε ένα σκεύος ανακατεύω τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι την κανέλα και το τζίντζερ και στην συνέχεια ενώνω τα δυο μείγματα ζυμώνοντάς τα. Πλάθω τα μπισκότα και προαιρετικά τα πασπαλίζω με ζάχαρη καρύδας. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. | Ενέργεια: 1527kj/362kcal – Πρωτεϊνες: 12,5γρ. – Φ. ίνες: 8,7γρ. Υδατάνθρακες: 60,4γρ. – Εκ των οποίων σάκχαρα: 1,30γρ – Λίπη: 5,9γρ. – Εκ των οποίων κορεσμένα: 1,20γρ – Αλάτι: 0,003γρ. |