Μπέικιν πάουντερ βιολογικό
Συστατικά:
Άμυλο καλαμποκιού*, διογκωτικός παράγοντας ( όξινο τρυγικό κάλιο 24,7%), μαγειρική σόδα*(όξινο ανθρακικό νάτριο). (*προϊόν βιολογικής γεωργίας)
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.
Ενέργεια: 1004kJ/235kcal
Λίπη: 0g
Εκ των οποίων κορεσμένα: 0g
Υδατάνθρακες: 44g
Εκ των οποίων σάκχαρα: 0g
Πρωτεΐνες: 0g
Aλάτι: 17,5g
ΣΥΝΤΑΓΗ 1 – PIZZA VEGANA τραγανή
Η ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ σας προτείνει αυτή τη νόστιμη πίτσα χωρίς γλουτένη με την μπεσαμέλ αμυγδάλου ECOMIL.
Αυτή η συνταγή είναι θρεπτική και εύκολη.
Απολαύστε τη!
Ζύμη πίτσας:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι ρυζιού ΟΛΑ ΒΙΟ
- 1 φλιτζάνι κορν φλάουερ (άμυλο καλαμποκιού) ΟΛΑ ΒΙΟ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
- 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
- 1 κουταλιά ρίγανη τριμμένη ΟΛΑ ΒΙΟ
- 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι ΟΛΑ ΒΙΟ
- 4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Σάλτσα μπεσαμέλ:
- 1/2 κούπα κρέμα bechamel αμυγδάλου EcoMil
- 2 κουταλάκια κορν φλαόυερ ΟΛΑ ΒΙΟ
- 3 κουτ. σούπας νερό
- 1/4 κουταλάκι θαλασσινό αλάτι
- Επιλέξτε τα συστατικά της γεύσης σας για να τα τοποθετήσετε στην κορυφή, όπως ρόκα, ντομάτα, μανιτάρια, ή ελιές
Προετοιμασία:
Βάση πίτσας: Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C. Βάλτε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε σιγά-σιγά το νερό και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα πάντα πολύ καλά, μπορείτε επίσης να βάλετε τη ζύμη στο τραπέζι με λίγο αλεύρι και ζυμώστε καλά μέχρι να είναι ελαστική. Δεν πρέπει να κολλήσει στα χέρια. Βάλτε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε για 20 λεπτά ή έως ότου η ζύμη είναι πραγματικά τραγανή.
Σάλτσα μπεσαμέλ: Ζεσταίνετε την κρέμα Ecomil béchamel και προσθέστε λίγο αλάτι στη θάλασσα. Αραιώστε το άμυλο καλαμποκιού στο νερό, ανακατέψτε καλά και προσθέστε τη σάλτσα μπεσαμέλ. Ανακατέψτε καλά για περίπου 4 λεπτά, μόλις αρχίσει να πήζει, σβήστε τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει. Βάλτε τη σάλτσα στη ζύμη και προσθέστε τα αγαπημένα σας συστατικά με λίγο περισσότερο θαλασσινό αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Υπέροχες δημιουργίες vegan από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ 2- ΚΡΕΠΕΣ ΛΕΜΟΝΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Συχνά λέγεται ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. όχι μόνο μας δίνει την ενέργεια για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, αλλά επηρεάζει και τη διάθεσή μας. Όπως το βλέπω, ξυπνήστε με τη μυρωδιά από φρέσκες κρέπες (pancakes) είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα με χαρά.
Έτσι σήμερα θέλω να μοιραστώ αυτή την εξαιρετικά εύκολη συνταγή για να φτιάξω νόστιμες κρέπες αμυγδάλου και λεμονιού. Με λίγο σιρόπι καρύδας στην κορυφή είναι το καλύτερο πρωινό!
Συστατικά:
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι ρυζιού ΟΛΑ ΒΙΟ
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου ΟΛΑ ΒΙΟ
- 1 αυγό
- 1/8 φλιτζάνι ρόφημα αμυγδάλου EcoMil
- 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα σε φέτες ΟΛΑ ΒΙΟ
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη αγάβης ΟΛΑ ΒΙΟ ή στέβια x 1
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και ξύσμα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Σιρόπι καρύδας Bio NaturGreen (προαιρετικό)
Προετοιμασία:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα αλεύρια, το μπέικιν και την ζάχαρη αγάβης ή στέβια.
- Χτυπήστε το αυγό και προσθέστε το στο μείγμα αλευριού. Προσθέστε επίσης το γάλα αμυγδάλου, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί.
- Ζεστάνετε ένα σκεύος και όταν ζεσταθεί , ρίχνουμε περίπου δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει.
- Σερβίρετε τις τηγανίτες με αμύγδαλα σε φέτες και ψιλοκομμένα στην κορυφή. Μπορεί να συνοδεύεται από σιρόπι καρύδας.