Προετοιμασία:
Αναμίξετε το μείγμα με 20ml μηλόξυδο, 20ml φυτικό έλαιο & 250ml νερό. Αφήστε το για 30 λεπτά να φουσκώσει. Ψήστε στον αέρα για 10 λεπτά στους 225 βαθμούς και στη συνέχεια άλλα 60 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Συστατικά
σπόροι ηλίανθου*, φύτρα λιναρόσπορου*, σπόροι κολοκύθας*, αλεύρι ολικής αλέσεως φαγόπυρου *, αλεύρι ολικής αλέσεως φύτρου φαγόπυρου *, κολοκυθόσπορος*, άμυλο αραβοσίτου *, σπόροι chia * (Salvia hispanica), αλεύρι αμυγδάλου*, αλεύρι λιναρόσπορου*, σπόροι κάνναβης αποφλοιωμένοι *, μπεϊκιν πάουντερ*(άμυλο ταπιόκας* , παράγοντας διόγκωσης: ανθρακικό νάτριο, παράγοντας οξίνισης: τρυγικό κάλιο2; σκόνη χυμού λεμονιού*, πηκτικός παράγοντας: κόμμι γκουάρ*), αλάτι, φλοιός ψυλλιουμ*, παράγοντας οξίνισης: τρυγικό κάλιο. * από πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια **Πηγή πρωτεϊνών
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.
Ενέργεια: 1517 kJ/ 365 kcal – Λίπη: 23g εκ των οποίων κορεσμένα: 2,6g – Υδατάνθρακες: 23g εκ των οποίων σάκχαρα: 2g – Φυτικές Ίνες: 9,1g – Πρωτεΐνη: 11g – Αλάτι: 1,16g
Μπορεί να περιέχει περιέχει αμύγδαλο, ίχνη από ξηρούς καρπούς, καλαμπόκι.
Χρήση
1. Προετοιμασία: Για να παρασκευάσετε ένα καρβέλι ψωμί. Τοποθετήστε το μείγμα ψησίματος σε ένα μπολ ανάμειξης. Προσθέστε ανθρακούχο νερό, φυτικό λάδι, μηλόξυδο και ανακατεύετε ομοιόμορφα με ένα ξύλινο κουτάλι για 2 λεπτά. Αφήστε τη ζύμη να μουλιάσει για 30 λεπτά στο μπολ ανάδευσης σε θερμοκρασία δωματίου. Σχήμα κουτιού, μήκους 15 cm (ψηλότερο ψωμί, μεγαλύτερες φέτες) ή μέγιστο 20 cm μήκος, σε επάλλειψη με λάδι και ρίχνουμε τη ζύμη. Μετά τον χρόνο διόγκωσης, πασπαλίστε την επιφάνεια με αλεύρι χωρίς γλουτένη. Διαμορφώστε τη ζύμη χωρίς ζύμωμα και χωρίς πίεση έτσι ώστε η ζύμη να παραμείνει χαλαρή. Τοποθετήστε το ψωμί σε ένα δίσκο επενδεδυμένο με χαρτί ψησίματος, πασπαλίστε με λίγο αλεύρι και κόψτε περίπου 2 εκατοστά βάθος. 2. Ψήστε: Σημείωση: Ο χρόνος ψησίματος για το ψωμί είναι περίπου 10 λεπτά μικρότερος! Προθερμάνετε το φούρνο στους 225 °C και για παχύτερη κρούστα έως 250 °C. Τοποθετήστε το ψωμί και ένα μπολ με φούρνο με 250 ml νερό βρύσης στη μεσαία ράγα. Ψήνουμε στους 225 °C για 10 λεπτά και στη συνέχεια άλλα 60 λεπτά στους 200 °C. Ή ψήνουμε πρώτα για 10 λεπτά στους 225 °C πάνω και κάτω θερμότητα και άλλα 80 λεπτά στους 200 °C. Στο τέλος του χρόνου ψησίματος, κάντε μια δοκιμή με ένα ξύλινο ραβδί (π.χ. οδοντο-γλυφίδα) στη μέση του ψωμιού. Εάν η ζύμη εξακολουθεί να κολλάει στην οδοντογλυφίδα παρατείνετε το χρόνο ψησίματος κατά περίπου 5 λεπτά και δοκιμάστε ξανά. 3. Ψύξτε το ζεστό ψωμί από το καλούπι και αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα.