Η μαύρη σταφίδα είναι πλούσια σε:
Φρουκτόζη όπου είναι υπεύθυνη για την γλυκιά της γεύση ,η οποία όμως έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Κάλιο και μαγνήσιο που βοηθούν στη μείωση της κατακράτησης υγρών.
Σίδηρο που βοηθά στην αντιμετώπιση της σιδηροπενικής αναιμίας.
Αντιοξειδωτική Βιταμίνη C, που βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου και έχει επανορθωτικές ιδιότητες στη γήρανση της επιδερμίδας, λόγω του ότι ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
Πολυφαινόλες που ελαττώνουν τη χοληστερόλη και μειώνουν το κίνδυνο καρδιοπαθειών.
Διαιτητικές ίνες (Η μαύρη σταφίδα έχει περισσότερες διαιτητικές ίνες και από τα περισσότερα φρούτα) που βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Χρήση: Σαν άλειμμα σε ψωμί, φρυγανιές, , ζαχαροπλαστική , τηγανίτες, τάρτες, λουκουμάδες, παγωτά κ.α.
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια: | 1417 kj / 334 kcal |
Λίπη: | 0,5g |
-εκ των οποίων κορεσμένα: | 0,2g |
Υδατάνθρακες: | 79,0g |
-εκ των οποίων σάκχαρα: | 39,0g |
Πρωτεΐνες: | 3,0g |
Φυτικές ίνες: | 1,0g |
Νάτριο: | 12mg |
Συστατικά: Μαύρη σταφίδα* Αιγιαλείας 70%, πετιμέζι* μαύρης σταφίδας Αιγιαλείας 30%.
*= Βιολογικό προϊόν.