Φάβα πράσινη
Διατροφικά στοιχεία | ανά 100g |
---|---|
Ενέργεια | 1195 kJ / 286 kcal |
Λιπαρά | 2.0g |
Κορεσμένα | 0.071g |
Υδατάνθρακες | 48.2g |
Σάκχαρα | 2.9g |
Εδώδιμες ίνες | 15.7g |
Πρωτεΐνες | 21.7g |
Αλάτι | 0.096g |
2.61€ Original price was: 2.61€.2.09€Η τρέχουσα τιμή είναι: 2.09€.
Η πράσινη φάβα, προέρχεται από τα αφυδατωμένα σπέρματα αρακά, περιέχει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά υδατανθράκων και πρωτεϊνών γεγονός το οποίο την αναβαθμίζει διατροφικά αφού αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών πρωτεϊνών.
Η θρεπτική αξία της πράσινης φάβας ανά 100 γραμμάρια
Η φάβα μαγειρεμένη κανονικά, αποδίδει ανά μερίδα 100 γρ. σχετικά μικρή ποσότητα θερμίδων : 328 kcal .
Ειδικά σε περιπτώσεις υιοθέτησης χορτοφαγικών διαιτολογίων ή σε περιόδους νηστείας, η φάβα αποτελεί εξαιρετικό υποκατάστατο του κρέατος.
Η φάβα περιέχει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά υδατανθράκων 58,2 γρ. (63%) και πρωτεϊνών 22,1 γρ. (20%) γεγονός το οποίο την καθιστά μια πλούσια πηγή φυτικών πρωτεϊνών. Επειδή όμως το απαραίτητο για τον οργανισμό αμινοξύ μεθειονίνη απουσιάζει από τη φάβα, για να υπάρχει πληρότητα αμινοξέων η φάβα θα πρέπει να συνοδεύεται με δημητριακά όπως το ρύζι.
Δεν έχει καθόλου λιπαρά.
Είναι πλούσια σε μαγνήσιο: 130 mg, σε φυλλικό οξύ και μαγγάνιο, καθώς τα 100γρ. μπορούν να μας εφοδιάσουν με 40% της αναγκαίας συνιστώμενης ποσότητας αυτών των θρεπτικών συστατικών.
Κάλιο : 910 mg, είναι εξαιρετική πηγή καλίου.
Σίδηρο : 5,4 mg
Εκτός από τη μορφή της πηχτής σούπας που γνωρίζουμε, η πράσινη φάβα μπορεί να μαγειρευτεί σαν πουρές, να μπει βρασμένη σε σαλάτες με λαχανικά ή θαλασσινά, να γίνει σάλτσα ντιπ αλλά και να μαγειρευτεί σαν ριζότο. Ταιριάζει ιδιαίτερα με τα ψάρια και τα θαλασσινά και αποτελεί εξαιρετικό μεζέ στα τσιπουράδικα.
4994 σε απόθεμα
Διατροφικά στοιχεία | ανά 100g |
---|---|
Ενέργεια | 1195 kJ / 286 kcal |
Λιπαρά | 2.0g |
Κορεσμένα | 0.071g |
Υδατάνθρακες | 48.2g |
Σάκχαρα | 2.9g |
Εδώδιμες ίνες | 15.7g |
Πρωτεΐνες | 21.7g |
Αλάτι | 0.096g |
Δεν έχετε λογαριασμό;
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ