ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ VEGAN
Αφήνουμε την φαντασία μας να οργιάσει και δημιουργούμε μία νόστιμη εναλλακτική φυτική 100% ταραμοσαλάτα με πραγματικά απίθανη γεύση.
Δεν στερούμαστε την αγαπημένη μας σαλάτα και την απολαμβάνουμε αυτή την Σαρακοστή συνοδεύοντας το φαγητό μας ή σαν άλλειμα στο ψωμί μας.
Υλικά:
- 150γρ φασόλια μαυρομάτικα ΟΛΑ ΒΙΟ
- 50γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
- 20γρ αποφλ.σπόρους κάνναβης ΟΛΑ ΒΙΟ (προαιρετικά)
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό (περίπου 70γρ)
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
- 1 κ.γ. αλάτι Μεσολογγίου
- Χυμό από παντζάρι Rabenhorst (προεραιτικά)
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φασόλια μαυρομάτικα να μαλακώσουν καλά. Στην συνέχεια με ένα δυνατό μπλέντερ ή μίξερ βάζουμε τα φασόλια , το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, τους σπόρους κάνναβης, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό βουτάμε το ψωμί για λίγα δευτερόλεπτα και το στίβουμε και αυτό καλά να φύγει το νερό. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μίξερ και χτυπάμε καλά να λιώσουν και να γίνει η ταραμοσαλάτα μας. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο ακόμη αλάτι και λεμόνι.
Για τους λάτρεις του παραδοσιακού ροζ χρώματος προσθέτουμε λίγο χυμό από παντζάρι ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε το χρώμα το χτυπάμε στο μίξερ και σερβίρουμε.