Δοσολογία: 1 κουταλιά της σούπας ανά 240ml περίπου. Μισή έως μία κουταλιά της σούπας kuzu θα δέσει ένα φλιτζάνι υγρό. TIP: 1 ? κουταλιά της σούπας Kuzu μπορεί να αντικαταστήσει 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι καλαμποκιού.
Παραγωγή του Kuzu: Ο παραγωγός του kuzu της Clearspring παρασκευάζει kuzu εδώ και πέντε γενιές και ακολουθεί μια διαδικασία 45 ημερών πλύσης, καθίζησης, φιλτραρίσματος και ξήρανσης του καθαρού βιολογικού αμύλου ρίζας kuzu που προμηθεύει στην Clearspring. Βρίσκεται στο νότιο Kyushu, όπου τα ηφαιστειακά εδάφη παράγουν εξαιρετικά ζωηρά φυτά kuzu, και είναι ένας από τους λίγους εναπομείναντες παραγωγούς καθαρού αμύλου kuzu στην Ιαπωνία.
Ένα ανώτερο πυκνωτικό χωρίς γλουτένη: Το kuzu αποτελεί πολύτιμο συστατικό της ιαπωνικής κουζίνας και ζαχαροπλαστικής για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε σύνθετα μόρια αμύλου το καθιστά ένα ισχυρό πηκτικό μέσο. Ενώ τα τυπικά πηκτικά όπως το κορν φλάουρ μπορούν να κάνουν σχεδόν την ίδια δουλειά, τείνουν να είναι ιδιαίτερα επεξεργασμένα και να υφίστανται επεξεργασία με χημικές λευκαντικές ουσίες και εκχυλιστικούς παράγοντες, ενώ το καθαρό βιολογικό kuzu της Clearspring είναι ένα εντελώς φυσικό άμυλο χωρίς γλουτένη.
Συστατικά: kuzu* άγριας καλλιέργειας (Pueraria lobata). *Βιολογικής Γεωργίας.
Διατροφικά Στοιχεία
Μέση Διατροφική Αξία/100g: ενέργεια 1500kJ/353kcal, λιπαρά 0g – εκ των οποίων κορεσμένα 0g, υδατάνθρακες 88g – εκ των οποίων σάκχαρα 0g, πρωτεΐνες 0g, αλάτι 0.13g.