Πώς να φτιάξετε γάλα από αμύγδαλα
Χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα, τα οποία τα βάζετε σε ένα τάπερ και το γεμίζετε νερό. Αλλάζετε το νερό κάθε 8 ώρες.
Όταν συμπληρωθούν 24 ώρες πετάτε το νερό, καθαρίζετε τα μουσκεμένα αμύγδαλα από την πέτσα τους και χτυπάτε το άσπρο αμύγδαλο στο μπλέντερ με λίγο νερό. Στο τέλος σουρώνετε σε ένα τούλι και έχετε ένα υγιεινό ρόφημα από αμυγδαλόγαλα.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 2407kj/575kcal – Λίπη: 49,42g εκ των οποίων κορεσμένα:9,47g – Υδατάνθρακες: 9,47g εκ των οποίων σάκχαρα: 3,89g – Φ.Ίνες: 12,20g – Πρωτεΐνες: 21,22g – Αλάτι: 0,010g