Βασική συνταγή για λευκό ψωμίΑλεύρι τύπου 70% από βιολογική καλλιέργεια σε συσκευασία 1 κιλού . Ιδανικό για χωριάτικο ψωμί και αρτοσκευάσματα.
Υλικά για 1 φραντζόλα :
1 κιλό αλεύρι τύπου 70%
1/4 κ.γ. αλάτι ψιλό
1/2 λίτρο χλιαρό νερό
20 γρ. φρέσκια μαγιά
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε το αλάτι με το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπωλ. Διαλύετε τη μαγιά σε ένα φλυτζάνι χλιαρό νερό και την ρίχνετε στο αλεύρι. Ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δαχτύλων σας και σταδιακά προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό, ζυμώνοντας συνεχώς. Αφήνετε τη ζύμη να σταθεί για 20 περίπου λεπτά, σκεπασμένη με στεγνή πετσέτα. Πλάθετε την φρατζόλα και την αφήνετε για 1 ώρα να φουσκώσει. Ψήνετε το ψωμί, για 30 λεπτά, σε προθερμασμένο στους 220-250°C σε ταψί στο οποίο έχετε στρώσει πρώτα λαδόκολλα. Το αφήνετε σε μια σχάρα να κρυώσει.
Ενέργεια:1482 kJ / 349 kcal
Λιπαρά:0,8g
Kορεσμένα:0,2g
Υδατάνθρακες:74,4g
Σάκχαρα:1,3g
Εδώδιμες Ίνες:1,8g
Πρωτεΐνες:10,2g
Αλάτι:0,22g