Ο κουρκουμάς δεν δίνει μόνο μια πικάντικη νότα στα φαγητά. Είναι γνωστός εδώ και χιλιάδες χρόνια για τη συμβολή του σε ένα ευρύ φάσμα παθήσεων και έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινεζική και ινδική ιατρική.
Η κουρκουμίνη και τα παράγωγά της, γνωστά ως κουρκουμινοειδή, αποτελούν βασικά συστατικά του του φυτού Curcuma Longa.
Πλήθος επιστημονικών μελετών έχουν δείξει ότι τα συστατικά του κουρκουμά επηρεάζουν περισσότερα από 700 γονίδια, γεγονός το οποίο ερμηνεύει τα πολυάριθμα οφέλη του για την υγεία.
Η φαρμακολογική αξιολόγηση των κουρκουμινοειδών έχει δείξει σαφείς αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αλλά και κυτταροτοξικές δράσεις σε διάφορους τύπους καρκίνου. Η διμεθοξυκουρκουμίνη έχει δείξει σημαντικές αντικαρκινικές δράσεις, κυρίως έναντι του καρκίνου του προστάτη.
Δείτε τα οφέλη της τακτικής κατανάλωσης κουρκουμά για την υγεία:PHOTO GALLERY
ΠΗΓΗ ONMED.GR