Διατροφικές συμβουλές

Γκότζι μπέρι: Πώς ωφελούν την υγεία

Τα γκότζι μπέρι αποτελούν αγαπημένη τροφή των Κινέζων, οι οποίοι τα καταναλώνουν εδώ και χρόνια ως μια υπερτροφή που θεραπεύει παθήσεις του συκωτιού, των νεφρών και των ματιών.

Τα γκότζι μπέρι μοιάζουν με μικρές, κόκκινες σταφίδες και πωλούνται αποξηραμένα σε καταστήματα μπαχαρικών και σούπερ μάρκετ.

Περιέχουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και πολλοί διατροφολόγοι συνιστούν την ημερήσια κατανάλωσή τους ως ένα υγιεινό συμπλήρωμα διατροφής.

Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες και φτωχά σε θερμίδες. Είναι επίσης καλή πηγή σιδήρου και βιταμίνης Α. Μία μερίδα γκότζι μπέρι περιέχει σχεδόν το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας πρόσληψης πρωτεϊνης, ένα ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό για φρούτο. Η υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών που περιέχουν εμποδίζει τη διάσπαση των κυττάρων όταν αυτά εκτίθενται σε ατμοσφαιρική μόλυνση, ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και τα ελάχιστα λιπαρά, τα καθιστούν μια πραγματική υπερτροφή με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

Δοκιμάστε τα με δημητριακά, βρόμη ή γιαούρτι. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα βάλετε στο smoothie σας ή να προσθέσετε στο χοιρινό ή τη γαλοπούλα.

Δείτε πώς ωφελεί την υγεία η τακτική κατανάλωση γκότζι μπέρι:

Δίαιτα: Παρόλο που δεν συνδέονται άμεσα με απώλεια βάρους, τα γκότζι μπέρι χάρη στα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους και στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, δημιουργούν ένα αίσθημα πληρότητας, ωθώντας μας να καταναλώσουμε μικρότερες ποσότητες φαγητού.

ΠΗΓΗ ONMED.GR