Διατροφικά στοιχεία | ανά 100g |
---|---|
Ενέργεια | 1461kj/348kcal |
Λίπη | Πρωτεϊνεςg |
Κορεσμένα | 44,6γρ. |
Υδατάνθρακες | Φ.Ίνεςg |
Σάκχαρα | 20,7γρ. |
Υδατάνθρακες 15,4γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα | 10 g |
Λίπη 7,3γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα | 1 gr |
Αλάτι | 0,020γρ. |
Η σόγια ανήκει στην ομάδα των οσπρίων. Σε ένα ισορροπημένο πρότυπο διατροφής, συστήνεται η κατανάλωση τουλάχιστον 2 μερίδων οσπρίων εβδομαδιαίως, λόγω της υψηλής θρεπτικής τους αξίας.
Επιπλέον, το υψηλό περιεχόμενό της σε πρωτεΐνη, εφάμιλλης αξίας με αυτή των ζωικών προϊόντων, επιτρέπει την ενσωμάτωση της στη διατροφή την περίοδο της νηστείας, καθώς και στη διατροφή, όπου η κατανάλωση κρέατος είναι περιορισμένη, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε στο πλαίσιο μίας χορτοφαγικής δίαιτας.
Προιόν ΟΛΑ ΒΙΟ εισάγεται από ΓΑΛΛΙΑ
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 1461kj/348kcal – Πρωτεϊνες: 44,6γρ. – Φ.Ίνες: 20,7γρ. – Υδατάνθρακες: 15,4γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα:10 g – Λίπη: 7,3γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα:1 gr – Αλάτι: 0,020γρ.
ΣΥΝΤΑΓΗ για σουτζουκάκια σόγιας με πατάτες
Υλικά
1 κούπα κιμά σόγιας ΟΛΑ ΒΙΟ
2-3 παξιμάδια βρεγμένα – 4 κουταλιές σούπας λάδι
3-4 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα
ένα κουταλάκι ξερό δυόσμο – μισό κουταλάκι κόκκινο καυτερό πιπέρι
μισό κουταλάκι γλυκιά πάπρικα – μισό κουταλάκι πιπέρι μαύρο
ένα κουταλάκι ρίγανη – μισό κουταλάκι τσίλι,κέτσαπ
1 κουταλιά αλεύρι – αλάτι Μεσολογγίου
4-5 μεγάλες πατάτες – χυμό ντομάτας – λίγο νερό
αλάτι,- πιπέρι – ρίγανη – ελάχιστη ζάχαρη – λάδι για το ταψί
Εκτέλεση:
Μουλιάστε τη σόγια για 10 λεπτά σε 3 κούπες καυτό νερό, στραγγίστε την και στίψτε την σφιχτά να φύγουν τα περισσότερα υγρά.
Ανακατέψτε με τα επόμενα 12 υλικά, ώστε να γίνει η ζύμη για τα σουτζουκάκια. Προσθέστε αλάτι κατά βούληση και το αλεύρι με προσοχή, να μην πέσει πολύ.
Πλάστε τα σουτζουκάκια, βάλτε τα στο λαδωμένο ταψί μαζί με τις πατάτες κομμένες, και περιχύστε τα με ντοματοχυμό και μισό περίπου φλυτζάνι νερό. Ρίξτε λίγο αλατοπίπερο, ρίγανη και ελάχιστη ζάχαρη, και ψήστε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.