Το παντζάρι σε μορφή σκόνης αποτελεί μια θρεπτική υπερτροφή. Έχει γλυκιά γεύση με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία. Τα φύλλα και η ρίζα του είναι γεμάτα από βιταμίνες Α, Β6 και C, μαγνήσιο, σίδηρο φυλλικό οξύ, κάλιο, ασβέστιο, πρωτεΐνες
Είναι ιδανικό συστατικό για χρήση στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Μια μόνο κουταλιά της σούπας παντζάρι σε σκόνη σε χυμούς, φυτικά ροφήματα σούπες, ζυμαρικά ή αρτοσκευάσματα, θα δώσει χρώμα, άρωμα και γεύση στις δημιουργίες σας.
Κύριο χαρακτηριστικό του είναι το βαθύ κόκκινο χρώμα του το οποίο προέρχεται από την φυτική χρωστική, τη βητακυανίνη, η οποία έχει τεράστια αντιοξειδωτική δράση.
Χρήση: Προσθέστε σε σαλάτες, γιαούρτι ή στο αγαπημένο σας ρόφημα. Καταναλώστε περίπου 1 κουταλιά του γλυκού καθημερινά. Μετά τη χρήση, κλείστε σφιχτά και φυλάξτε σε ξηρό μέρος.