Συνταγή για σαλάτα ντίνκελ με φρούτα
Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)
⦁ 1½ φλιτζάνι σπόροι ντίνκελ ΟΛΑ ΒΙΟ
⦁ ¾ φλιτζάνι καρύδια, κομμένα σε κομματάκια
⦁ 1 μήλο, χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε κομματάκια
⦁ 1 φλιτζάνι σταφύλια, κομμένα στη μέση
⦁ 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια
⦁ 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε κομματάκια
⦁ ½ φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
⦁ 3 κ.σ. ελαιόλαδο
⦁ 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
⦁ Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίξτε τους σπόρους ντίνκελ και αρκετό νερό για να καλύψετε τους σπόρους σε ύψος περίπου 4 εκατοστών.
2. Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώστε τη φωτιά, ξεσκεπάστε το κατσαρολάκι και μαγειρέψτε για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν οι σπόροι. Στραγγίστε και αφήστε τους να κρυώσουν.
3. Ψήστε τα καρύδια σε μέτριου μεγέθους τηγάνι χωρίς λάδι, για 3 λεπτά περίπου. Ανακατεύετε για να μην καούν.
4. Αναμίξτε σπόρους σιταριού, καρύδια, μήλο, σταφύλια, αποξηραμένα κεράσια, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώστε για γεύση.
Μπορεί να περιέχει | ίχνη και από άλλα δημητριακά που περιέχουν γλουτένη, σέλινο, σόγια, σινάπι, σησάμι, γάλα, αυγά, φιστίκια αράπικα (αραχίδες), καρπούς με κέλυφος και προϊόντα αυτών. |
Να Φυλάσσεται | σε μέρος ξηρό και δροσερό μακριά από έντομα και οσμές. |
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. | Ενέργεια: 1440kj/343kcal – Λίπη: 2,70g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,30g – Υδατάνθρακες: 62,4g εκ των οποίων σάκχαρα:1g – Φ. Ίνες: 8,8g – Πρωτεΐνες: 12,3g – Αλάτι: 0,02g |