Οι χουρμάδες αποτελούνται κατά 70% περίπου από φυσικά σάκχαρα, κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη σε ίση αναλογία, γεγονός που τα κάνει πλούσια πηγή ενέργειας. Το υπόλοιπο 30% καταλαμβάνεται από πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και διάφορα μικροθρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Πιο συγκεκριμένα, 100γρ χουρμάδων αποδίδουν περίπου 280 kcal, ενώ μπορούν να καλύψουν τουλάχιστον το 15% των ημερήσιων αναγκών μας στα παραπάνω μέταλλα. Επίσης, οι χουρμάδες περιέχουν μικροποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, ενώ είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, κυρίως αδιάλυτων. Στον πίνακα παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά πληροφορίες για τη διατροφική τους σύσταση.
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια: | 1025,8 kj / 241,8 kcal |
Λίπη: | 0,39g |
-εκ των οποίων κορεσμένα: | 0,22g |
Υδατάνθρακες: | 57,2g |
-εκ των οποίων σάκχαρα: | 51,4g |
Φυτικές ίνες: | 19,3g |
Πρωτεΐνες: | 1,14g |
Αλάτι: | 0,04g |
Συστατικά: Πολτός από βασιλικούς χουρμάδες, σιρόπι από βασιλικούς χουρμάδες.