ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
1/2 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας
1/4 φλιτζάνι λιναρόσπορο κοπανιστό
1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι θαλασσινό
2 κουταλιές της σούπας ξύδι (κατά προτίμηση μηλόξυδο)
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (ή γιαούρτι στραγγιστό)
1/4 φλιτζάνι νερό
8 αυγά, χτυπημένα καλά
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά.
Προσθέστε και το ξύδι (στα ξηρά συστατικά το ξύδι λειτουργεί ως διογκωτικό).
Σε ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύουμε τα υγρά συστατικά καλά.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα.
Στρώνουμε μία φόρμα ψωμιού με λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 13-15 λεπτά στους 180 και στη συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
Φυλάσσεται στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα.
Όλη η φραντζόλα έχει γύρω στους 54 υδατάνθρακες. εξαρτάται πόσο χοντρές θα κόψετε τις φέτες για να υπολογίσετε πόσους υδ. έχει κάθε φέτα.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. | Ενέργεια: 2490kj/595kcal – Πρωτεϊνες: 21γρ. – Φ. ίνες: 10,90γρ. – Υδατάνθρακες: 10,10γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα:4,90 g – Λίπη: 52γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα:3,60gr – Αλάτι: 0,04γρ. |