Συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες με κουρκουμά
Υλικά
⦁ 200γρ ρεβυθάλευρο ΟΛΑ ΒΙΟ
⦁ 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
⦁ 1 πράσο (μόνο το άσπρο)
⦁ 2 σκελίδες σκόρδο (αν θέλετε το τσιμπάτε κι άλλο)
⦁ 3 κ.σ. μαιντανός
⦁ 3 κ.σ. δυόσμος φρέσκος
⦁ 1 κ.σ. κύμινο ΟΛΑ ΒΙΟ
⦁ 1 κ.σ. κουρκουμάς ΟΛΑ ΒΙΟ
⦁ 1 κ.γλ. ξερή μαγιά
⦁ αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ρίχνω όλα τα υλικά ψιλοκομμένα, στο τέλος ρίχνω το ρεβυθάλευρο και τη σόδα και κάνω πηχτό κουρκούτι.
Ζεσταίνω το λάδι μου στο τηγάνι και παίρνω με δύο κουτάλια της σούπας κουταλιές και τις ρίχνω στο τηγάνι, τις πατικώνω και λίγο να βγουν σχετικά πλακέ και τηγανίζω μέχρι να χρυσίσουν.
Μπορεί να περιέχει | ίχνη από αραχίδες ή καρπούς με κέλυφος, σόγια, σησάμι και γλουτένη. |
Να Φυλάσσεται | σε θερμοκρασία έως 18°C για την καλύτερη διατηρησιμότητα του προϊόντος. |
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. | Ενέργεια: 1347kj/322kcal – Λίπη: 6g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,69 g – Υδατάνθρακες: 44,50g εκ των οποίων σάκχαρα: 10,70 g – Φ. Ίνες: 17g – Πρωτεΐνες: 21,70g – Αλάτι: 0,058g |