Συστατικά
αλεύρι από σκληρό σιτάρι ολικής αλέσεως, αγελαδινό γιαούρτι, αλάτι, νερό (*προϊόν βιολογικής γεωργίας)
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.
Ενέργεια: 1547kj/371kcal – Λίπη: 3,50g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,50g – Υδατάνθρακες: 72,30g εκ των οποίων σάκχαρα: 2,70g – Φ. Ίνες: 1,10g – Πρωτεΐνες: 12,70g – Αλάτι: 0,20g
Τραχανάς Σούπα με Γιαούρτι και Μανιτάρια
Χρόνος Προετοιμασίας: 5′
Χρόνος Μαγειρέματος: 25′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες: 4
Υλικά
για τη σούπα
250 gr. τραχανά ξυνό ΟΛΑ ΒΙΟ
1 κρεμμύδι ξερό
100 gr. γιαούρτι στραγγιστό
50 gr. κοπανιστή
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελάδος
100 gr. φέτα
Αλάτι Μεσολογγίου
Φρέσκοκομμένο πιπέρι
4 μανιτάρια λευκά
1 κλωναράκι ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδια το σωτάρουμε με το βούτυρο για 1 λεπτό, προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τον χλιαρό ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, ανάλογα με τον τραχανά που θα χρησιμοποιήσουμε, μέχρι να χυλώσει.
Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, την κοπανιστή και πιπέρι. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα μανιτάρια, μαζί με το βούτυρο και την φρέσκια ρίγανη, μόλις στεγνώσουν από τα υγρά τους αποσύρουμε το τηγάνι.
Σερβίρουμε την σούπα αυτή, με μανιτάρια, και τρίμματα φέτας.