Χάρη στη σταθερή, σφιχτή, πορώδη υφή του, το τέμπε δίνει πολλές επιλογές σχήματος, αφού μπορούμε να το κόψουμε σε φέτες, να το ψιλοκόψουμε, να το κάνουμε κύβους, αναλόγως με το πιάτο που θέλουμε να φτιάξουμε. Αν το κάνουμε crumble, μπορεί να πάρει τη θέση του κιμά σε σάλτσες, μπέργκερ, κεφτεδάκια, σούπες, ζωμούς, αν το κόψουμε σε μακριές λεπτές φέτες μπορεί να μπει ως «φιλέτο» σε σαλάτες, ζυμαρικά και σάντουιτς, ενώ οι κύβοι ταιριάζουν πολύ σε σαλάτες και stir-fry. Οι επιλογές είναι ατελείωτες! Πειραματιστείτε!
*Σε αντίθεση με το τόφου που προέρχεται από το γάλα της σόγιας, το τέμπε προέρχεται κατευθείαν από το όσπριο, με μια ειδική διαδικασία ζύμωσης. Έτσι, το τέμπε διαφέρει από το τόφου, τόσο στην υφή όσο και στη γεύση.
Συστατικά: φασόλια σόγιας* (80%), νερό, καλλιέργεια rhizopus. *Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας
Μέση Διατροφική Αξία/100γρ: ενέργεια 636kJ/151kcal, λιπαρά 8γ – εκ των οποίων κορεσμένα 1.1γ, υδατάνθρακες 11γ – εκ των οποίων σάκχαρα 0γ, εδώδιμες ίνες 5.6γ, πρωτεΐνες 17γ, αλάτι 0.02γ.