Περιέχει την ουσία L-Allycysteine η οποία είναι διαλυτή στο νερό και έχει σχεδόν τη διπλάσια δραστικότητα από την αλισίνη του απλού σκόρδου, καθιστώντας το έτσι τον πιο ισχυρό σύμμαχο απέναντι στην υπέρταση. Η L-Allycysteine προσδίδει στο μαύρο σκόρδο πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, σχεδόν 4,5 φορές περισσότερο από το απλό σκόρδο, με μετρήσιμα αποτελέσματα στην κλίμακα TEAC. Επίσης μειώνει δραστικά τα επίπεδα ενδογενούς υπεροξείδωσης. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από ζωική μελέτη της Κορεατικής Εταιρείας Διατροφής, η οποία χρονολογείται το 2009.
Άλλες εργαστηριακές μελέτες επιβεβαιώνουν και τις αντικαρκινικές ιδιότητές του καθώς η χορήγησή του σε καρκινικά κύτταρα προκάλεσε αναστολή του πολλαπλασιασμού τους επιδρώντας στην τροποποίηση του κυτταρικού κύκλου ζωής και προκαλώντας την απόπτωσή τους.
Δεν ενδείκνυται να καταναλωθεί από άτομα που έχουν χαμηλή πίεση, που πάσχουν από ανοσοθρομβοκυτταρική πορφύρα και αιμορροφιλικά άτομα. Δεν έχουν διαπιστωθεί αλλεργικές αντιδράσεις από την κατανάλωση μαύρου σκόρδου.
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια: 498Kj / 117kcal
Λίπη: 0,0g
-εκ των οποίων κορεσμένα: 0,0g
Υδατάνθρακες: 21,0g
-εκ των οποίων σάκχαρα 17,0g
Πρωτεΐνες: 8,0g
Αλάτι: 0,04g
Συστατικά : 100% φυσικό μαύρο σκόρδο*.
*= Βιολογικό προϊόν.