Ο λόγος για το κράνμπερι με το πορφυρένιο τους χρώμα, που όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν τις θετικές του επιδράσεις για τον οργανισμό μας. Σε αντίθεση με το μέγεθός του, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά! Αποτελεί τράπεζα θρεπτικών συστατικών. Αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμινών C, Κ και Ε, μαγγανίου και φυτικών ινών. Ενδεικτικά, μισό φλιτζάνι χυμού περιέχει 6,65 mg βιταμίνης C, 2,30 γρ. φυτικών ινών, 0,18 mg μαγγανίου, 2,55 mg βιταμίνης Κ και 0,60 mg βιταμίνης Ε, ενώ δεν ξεπερνά τις 23 θερμίδες. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε προανθοκυανιδίνες, φλαβονοειδή, φλαβονόλες, ελαγικό οξύ, χλωρογενικό οξύ, κερκετίνη, μυρισετίνη και άλλες ουσίες, οι οποίες στο σύνολό τους είναι ενώσεις με αντιοξειδωτική δράση έως και πέντε φορές ισχυρότερη από αυτή των βιταμινών C και Ε.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. | Ενέργεια: 1156kj/277kcal – Πρωτεϊνες: 0,2γρ. – Φ.Ίνες: 6γρ. – Υδατάνθρακες: 62γρ. – Εκ των οποίων σάκχαρα:56 g – Λίπη: 1,6γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα: 0,1gr – Αλάτι: 0,12γρ |